Pages

2/24/2011

lentīšu kurpes

Sveiki!
Kā jau solīju nākošais ieraksts būs par kaut ko! un devu mazu ieskaitu fotogrāfiju. Pareizā atbilde bija kurpītes ar lentītēm. 
Patiesībā esmu kā traka uz tādām kurpēm, man patīk arī laiviņkurpes. :) 







Varbūt pretējā dzimuma pārstāvjiem nebūs skaidrs kāpēc meitenēm kurpes patīk, bet mums tās vienkārši patīk! Varbūt Jums kā manam kursa biedram jāpalasa Cosmopolitan. 
Viņš to lasot, lai izprastu sieviešu loģiku. Tā kā kursā pārsvarā ir meitenes, tad vakar lekcijā atskanēja smieklu viļņi. :D Pasniedzējam arī bija grūti noturēties no sākšanas smieties, bet nu viņš jau kā vecāks centās noturēties. 
Tikko atradu, ka Facebook ir šim vīrietim speciāli uztaisīta grupa! pa labi attēlā. :) Nu tas, ka vīrieši lasa sieviešu žurnālus, bet sievietes lasa vīriešu žurnālus tas jau vairs nav noslēpums. 

Tā nu turpināsim par kurpēm. Vienmēr ar kurpēm man ir saistījusies Kerija Bredšova tā pati no seriāla "Sekss un lielpilsēta". Tie kuri ir redzējuši atceras, ka Lieliskais pirmajā filmā viņai bija uzbūvējis speciālu kurpju skapi. Par kurpēm Kerija varēja atdot visu savu algu un tās ļoti mīlēja. Atceros sēriju, kad Kerijai nozaga kurpes uz ielas un kādu citu, kur viņai kurpes nozaga kāda bērna dzimšanas dienas ballītē. Sērijas beigās Kerija atguva kurpes jaunas. :)  

Labi, ka man nav tik liela kurpju kolekcija, ka nav kur kurpes likt, bet man sāk likties, ka man šī kurpju ēra ir sākusies. Manām kājām ir grūti atrast tādu, kura der. Jo patiesībā mans kurpju izmērs ir 40 vai 41, bet nu jau manā kontā ir divi apavi ar izmēru 42. Kaut mana kāja neizskatās tik liela. 

 Kā izrādās pagājušā gada rudenī kurpes ar lentītēm bija ļoti populāras, bet tagad es darīšu visu, lai tik dabūtu sev uz pavasari bantīšu kurpes. 











Kā izrādās šīm kurpēm lentītes ir piešūtas klāt. Sāku domāt par parastu vienkāršu kurpīšu iegādāšanos un lentītes piešūt pašai klāt. Tas nav īpaši sarežģīti.... vajadzīgs tikai laiks un gribasspēks. Protams, arī kurpes, auduma gabaliņi no kuriem pagatavot lentītes. Sāku domāt kā izskatītos kedas, kurām ir piešūtas lentītes? 














Skatījos, meklēju un sapratu, ka kedām un tāda vieda līdzīgiem apaviem pārsvarā izvēlas šaurās lentītes, bet tās pašas ir ļoti simpātiskas. 









 šādas kurpes varētu valkāt biznesa sievietes. Pie garām auduma biksēm, bet tā lai lentītes redz! Piemēram melns kostīms un zem žaketītes blūzīte vai krekliņš kurpes krāsā.


Šādām kurpēm izskatās, ka gatavās dāvanu lentes vienkārši uzlīmētas virsū.
Visticamāk, ka tā arī ir, jo šis atradu pie kāda no Ziemassvētku rakstiem, bet varētu būt interesants vieds kā pasniegt jaunas kurpes, piemēram mazajai māsiņai.
 neiztiksim arī bez kurpēm manā mīļākā krāsa, jo šo krāsu vienkārši dievinu. :)



iepatikās arī šis kurpes kaut izskatās, ka viņam ir tāda kā puķe virsū, bet tās tomēr ir lentītes. pelēkā dienā visi pamanīs, kas tev ir kājas ;) 

tā kā lentītes nemēdz būt tikai priekšā, tās mēdz būt arī aizmugurē un sānos. šis ir manas favorītu kurpes ar auksto papēdi un lentīti aizmugurē. žēl, ka priekšu neredz! :) 









Tā nu atvadīšos ar kurpēm, kuras man ļoti patīk. Jo tā ir gan kurpe, gan bantīte, gan mežģīnes. šīs trīs lietas man ļoti patīk. kaut reiz veikalā es atrastu šādas kurpes! 
pagaidām čau!
par ko rakstīt nākošo?  

2/23/2011

viss tas ir oficiāli

Hello! My name is Rasa from Latvia, but soon my home will be England for 2 moths. 
Sveiki! Jā uz 2 mēnešiem manas mājas būs Anglija. Iepriekšējā rakstā minēju tādu lietu kā aupair
Tā nu 9. jūlijā dodos prom. Biļete ir nopirkta... un tagad tik jāgaida zīmīgais datums. :) Strādāšu, dzīvošu pie ģimenes, kura dzīvo 25 minūšu braucienā ar vilcienu no Londonas. Auklēšu 2 meitenītes, kuru vārdu latviskošanu es vēl baidos jo nezinu kā īsti pariezi izrunā. :) viņam ir īpatnēji. Vienai ir 6gadi, bet otrai 12 gadi.  No sākuma tur būšu, kad viņas iet vēl skolā, tad jaunāka man būs jāved uz skolu un arī no tās jāsavāc. :) Tikmēr pa vidu jāizdara dažādi mājas darbi. Bet lielāko daļu, kad tur būšu būs vasaras brīvlaiks, tad sanāk, ka būšu meitenēm izklaidētāja. Tā kā pilsētā ir ļoti daudz parki- parks uz parka, tad nu iesim uz parkiem. varēsim rīkot piknikus. Gatavot, ko garšīgu virtuvē... vēl visādas lietas, ko vien meitenes vēlēsies. 
Bet ir lietas, kuras es gribu izdarīt esot Anglijā pagaidām tās man ir tikai trīs, bet ceru, kas saraksts apaugs ar dažām lietām vēl:
1) nostiprināt angļu valodu;
2) aizbraukt uz Londonu (apskatīt ievērojamākas tūristu vietas);
3) aiziet uz STARBUCKS un ko nopirkt! :) 




Tas tā īsumā iesākumam būtu viss par Anglijas lietu. :) 
Bet pagaidām ir akcija man ar kursa biedreni: "Iesper ziemai"! Gaidām idejas kur, kad un kā varētu rīkot šo akciju. Vai tā ir tiešām iesperšana ziemai? vai roka m kādu lauku vaļā, lai redz zāli. Vai apkārtni pie LU SZF pārvēršam par pavasara valstību? Gaidām jūsu idejas, kaut tepat komentāros apakšā! :) Aizbaidīsim ziemu un lai sākas pavasaris, kad ir silts.... :) 

Nākošais bloga ieraksts būs par:
variet minēt vai par kurpēm vai par cigaretēm, vai par sievietēm krūšturos! :D 

bet pagaidām man mazs bye Jums visiem! Saudzējiet sevi un tiekamies drīz! :) 




2/17/2011

tieši pirms gada Anglijā

Sveiki, vēlētos Jums šoreiz pastāstīt par to, kas notika pirms gada. Tieši šajā dienā un turpmākajās...
Viss sākās 2009. gada decembrī, kad sāku apdomāt ko es darīšu pēc skolas beigšanas, jo tad es mācījos 12tajā klasē. Tā nu biju piereģistrējos mājas lapā http://www.aupair-world.net/ Tā ir mājaslapa, kur tu vari atrast darbu visā pasaulē. 
Aupair ir labākais veids, kā iemācīties svešvalodu un citas valsts kultūru. aupair rūpējas par bērnu un tādējādi viņa mācās valodas, un iepazīstina sevi ar viņu kultūruParasti jaunieši, kuriem jau ir daži pamati valodas zināšanas svešvalodā palikt kopā ar ģimeni uz noteiktu laika periodu. Uzturēšanās laikā tev būtu jākļūst kā ģimenes loceklim. 
Tā nu es atradu ģimeni pie kuras gribētu braukt un strādāt un norunājām, ka es aizbraukšu uz Angliju paciemoties, paskatīties kā tur ir... Daudziem šāda iespēja nav un brauc pretī nezināmajam.... 
Nedaudz par to ģimeni. 3 bērni- 2 meitenītes un 1 puisītis. Mamma strādā skolā, tēvs vairāk pa māju, jo viņam smadzeņu audzējs. Biju tam pat gatava, jo zināju, ka ģimenē var būt gan labas, gan sliktas dienas. Dzīvo Anglijā pilsētā Gosporta, netālu no pilsētas, kur pirmo un pēdējo reizi Titāniks uzsāka savas gaitas. Tā nu norunājam, ka 17. februārī es lidošu uz Angliju un 19. februārī atpakaļ. Biļeti nopirku savlaicīgi janvāra sākumā, jo tad bija lētāk un februāris ir lēts mēnesis lidojumiem. 
Tā nu pienāca šis 17tais datums es devos uz Rīgu, lai laicīgi nokļūtu lidostā. Biju uztraukusies, bet ne tādēļ, ka lidoju pie savā ziņā svešiem cilvēkiem, bet tādēļ ka pirmo reizi savā mūžā lidošu. 
Nokļuvu lidostā no sākuma noskaidroju, kur man jāiet, bija nedaudz laika tāpēc ar mammu pastaigājāmies pa lidostu. Gribēju nopirkt baterijas fotoaparātam, bet tās bija diemžēl izpirktas! Tad jau devos uz pārbaudi... atvadījos no mammas un devos tur, kur iekļūst tikai pasažieri. Cilvēki ļoti daudz, jo uz Angliju lidot populāri. Tā kā man tikai rokas bagāža un uztraukums par manu bagāžu pilnīgi nekāds. Tā nu ar citiem pasažieriem tikām nogādāti pie lidmašīnas un varējām doties iekšā. 
Atradu sev vietu tieši pie loga.. Blakus apsēdās kāda kundze gados un viņai blakus kāda sieviete, kurai vēl nebija 30. Tā nu visi pasažieri bija sakāpuši un lidmašīna bija gatava pacelties. Tā nu ieskrējāmies un bijām gaisā! sajūtas vienkārši lieliskas. tā nu nokļuvām virs mākoņiem. Tā nu ik pa laikam paskatoties ārā pa logu, paklausījos mūziku un lasīju grāmatu.   Blakus kundze vaicāja: "Vai es varu palīst? Ka viņa nevarot, jo galva griežas un ausi krīt ciet!"
skaties cik skaisti
 Es atbildēju, ka man netraucējot un mierīgi varu palasīt. Kaut man arī ausis krita ciet, man bija konfektes un žāvu metode, jo man nāca miegs.... :D Tā ik pa laikam arī kunde paskatījās pa logu un tik noteica cik skaisti. Pastāstīja, ka viņai jau ātrāk vajadzēja lidot uz Angliju, bet tur kaut kas notika un viņa lido tikai tagad. Cik atceros viņa brauca ciemoties pie māsas. 
Manas acis klejoja pa lidmašīnu gan arī ārā pa logu, gan arī grāmatā. Visvairāk man patika, ka dažās vietās nebija mākoņi un varēja redzēt zemi tas arī izskatījās fantastiski.
skat zeme
ļoti skaisti bija, kad lidojām virs ūdens nebija mākoņu, redzēju kuģīšus gan mazus, gan lielākus, redzēju arī lidmašīnas, kuras lidoja pa savu ceļu. 
Tad jau pēc 2 stundu lidojuma bijām galā nolaidāmies un varējām doties katrs savu ceļu. Vecā kundze novēlēja patīkamu laiku, es viņai arī. :)
Tā nu devos meklēt, kur ir mani sagaidītāji. Kā izrādās viņi sēdēja sastrēguma un nedaudz kavējās. 
Tā nu kādu laiku paklīdu pa lidostu līdz kamēr ieradās. Vispirms iegāja'm veikalā, jo bērni kaut ko vēlējās un tad devāmies uz mašīnu. Izgāju ārā un bija tik silti. Pavasaris. Tad nu sēdāmies mašīnā un devāmies uz Gosportu. Vakarā mums bija pankūku vakariņas... Mazliet parunājāmies uz devāmies gulēt. Nākoša dienā dienā paņēmām jaunāko bērnu ātrāk no bērnu dārza un devāmies paēst pusdienas uz Pizza Hut. Man tur patīk. Var ēst gan picu, dažādus makaronu ēdienus arī salātus. Man ļoti iegaršojās makaronu un kukurūzu salāti... mmm... :) Izvāri makaronus maziņus. Izkās. Pievieno marinētu kukurūzu, krējumu un majonēzi, samaisi un ēd. Vienreiz pati taisīju. Garšīgi. Tad devāmies uz rotaļu laukumu, nosaukumu neatceros, bet tas bija tuvākajā pilsētā. Vakarā ciemos atnāca mammas draudzene ar savu aupairu. Meitene no Vācijas. Ar meiteni parunājāmies ko viņa te dara, kāpēc atbraukusi. Kā izrādās viņa ļoti ienīdusi angļu valodu, tāpēc atbraukusi. :D  
skats pa manu istabas logu, tipiskās angļu mājas
Vēl  ar puisīti likām puzles viņam tās ļoti patīk. ģimenei arī no Latvijas biju atvedusi kārumus šokolādi un Margaritas Stārestes pasaku grāmatu, bet vecāki dabūja kasti ar Laimas konfektēm. Trešajā diena'gandrži nokavējām manu lidmašīnu. Bija ātrs skrējiens pa lidostu un paspēju. Protams atvadas... puisītis raudāja. Žēl bija... Arī es raudāju, bet tas notika lidmasīnai paceļoties. NEzinu kāpēc, bet vienkrši uznāca. Tā nu atgriezos Latvijā, kur mani sagaidīja ziema. 


Vēlāk diemžēl nekas ar šo ģimeni nesanāca, jo viņiem aupairu vajadzēja ātrāk nekā es varēju tikt. Tēvam sākās ķīmijas terapija. Viņi solīja līdz kamēr es varu tikt paņems kādu citu aupairu, bet nu beigās sakot mani piekrāpa. Pašiem arī nekas ar aupairu nesanāca. Cik zinu tēvam atkal ir ķīmijas terapija, jo audzējs neatkāpjas. 

Bet tagad man ir piedāvātā iespēja, cita ģimene, 2 mēneši, 2011. gada vasara, bet par to citreiz. 

2/16/2011

Septiņas lietas par mani

Tā nu ieraudzīju Agneses blogā 7 jautājumus. Tātad nolēmu arī uzrakstīt! :D 

1. Kas ir pirmā lieta, ko tu iedomājies, kad piecelies no rīta?


vai tiešām jau jāceļas? vēl 5 minūtītes 


2.Pirmā lieta, ko tu pamani pretējā dzimumā?


mati :) 

3. Pirmā lieta, ko ņemtu līdzi uz neapdzīvotu salu?

lietu ar, ko tiktu prom no salas.... kuģīti ar kapteini! :D 

4. Kas ir pēdējais, ko tu apēdi?

2 kivi ...mmm...

5. Pēdējais cilvēks, ar kuru tu runāji pa telefonu?

ar mammu, vakar

6.  Pēdējā filma, ko tu noskatījies?

dīvaini, bet "Titāniks"

7. Pēdējā grāmata, ko tu lasīji?


2/08/2011

Maltās gaļas sautējums FOTO RECEPTE

Sveiki!
turpmākie burtu virpuļi un attēlu paradīze būs garda sautējuma recepte. :) Tāpēc skaties un varbūt pat pagatavo!


Tev būs nepieciešams:


  • 700gr maltā gaļa
  • 3 vidēji sīpoli
  • 5 vidēji burkāni
  • 8 vidēji kartupeļi + 3 lieli kartupeļi
  • 200gr konservēto zirnīšu (bundža)
  • zaļumi
  • panna
  • katls
  • lāpstiņa
  • eļļa cepšanai
  • nazis un dēlītis
  • buljona kubiciņi
Pagatavošana:
1. uzkarsējam pannu, kad tā uzkarsusi ielejam eļļu(nu ne daudz, bet tā lai pannas dibenu nosedz) un uzkarsējam arī eļļu

2. kad gaļa apcepta ievietojam to katlā, lai gaida pārējās sastāvdaļas. kad eļļa uzkarsēta, es parasti ieliku gabaliņu maltās gaļas un, kad gabaliņš sāk labi cepties, tad lieku pārējo gaļu. Gaļu apcepam skaisti brūnu.

gaļa cepas

3. pa to laiku jau ir nomizoti un sagriezti sīpoli,. Tos tu vari griezt gan ripiņas, vai smalki pēc izvēlēs. Bet beigās tāpat tos sīpolus nejutīs, jo viņi būs izšķīduši sīpolus apcepam zeltainus. Svarīgi- NEPIEDEDZINĀT! tad kad apcepti ievietojam pie apceptās gaļas katlā.

sīpoli dzīvojas pa pannu


katlā sākas balīte :D 
4. tālāk nomizojam burkānus un tos arī sagriežam pēc paša vēlmes, ripiņas vai kubiciņos.

burkāni skat griežas paši

5.burkānus apcepam arī smukus zeltainus! Svarīgi- NEPIEDEDZINĀT. nu ja kāds nedaudz piedeg nu nekas. ievietojam katlā.

man patīk tā krāsa



6.tālāk nomizojam kartupeļus un sagriežam kubiciņos lielos vai mazos tava izvēle.kartupeļus ievietojam katla un zem katla ieslēdzam uguni, lai sāk norisināties gatavošanas process. plus apmaisām visu katla sastāvu, lai sajaucas..Tad uzvārītu ūdeni lejam tā lai visu apsedz un vārā ap šo brīdi es secināju, ka vajag vēl kartupeļus. Sameklēju 3 lielus kartupeļus, sagriezu un pievienoju klāt.

mmmm
7. tad katlā pievienoju buljona kubiciņu, kad sautējums jau bija nedaudz pavārījies, tad secināju, ka vajag vēl vienu tad pievienoju vēl. Arī pēc paša gaumes cik daudz likt. Bet var iztikt arī tikai ar sāli.

8. tad nu, kad burkāni un kartupeļi mīksti pievienoju zirnīšus ar visu šķidrumu. sautējuma, tad ir jāpaliek biezākam, bet ja nē nesatraucies man arī vienreiz sautējums palika šķidrs.vispār aizmirsu nofotografēt... :D un plus eļļu izmantoju tikai vienu reizi sākumā, jo sīpolus un burkānus cepu uz tās eļļās, kas palika pāri panna. notecini eļļu pirms liec katlā gaļu un sīpolus. Pēc burkāniem eļļa nebija daudz palikusi. 

9. tad nu lai kādu mirkli lai pavārās, un beigās pievieno svaigi grieztus zaļumus(lociņus, dilles, pētersīļus, ko vēlies) vai arī saldētus sagrieztus zaļumus. Protams svaigus vari uzkaisīt, kas pasniedz uz trauka sautējumu

10.  pasniedz uz šķīvja vai bļodiņā.. klāt var piedzert kefīru :) Tā kā aizmirsu nofotografēt gatavo, tad vien jāklausa mani, jo izskatās garšīgi. Plus šim sautējums var arī likt klāt svaigus kāpostus... 

Labu apetīti!