Pages

10/15/2014

Cilvēkiem, kurus es mēdzu dēvēt par draugiem

Reizēm tev liekas, ka dzīvei zudusi jēga, ka tā neko nedod. Tu dari labus darbus, bet tas neatmaksājas. Man vienmēr ir licies, ka kāds tur augšā krāj plusiņus par labajiem darbiem un kad pienāk laiks izspēlē tavas dzīves kārtis tā, ka tu esi laimīgākais cilvēks uz pasaules. Šī sajūta ir īslaicīga, jo kā jau cilvēkam tev gribās vairāk un atkal sāc žēloties.

Ir brīži, ka gribi kokā iesiet striķi un pakārties. Nu dari to... kam no tā bus vieglāk? Varbūt tev, bet pārējiem, kas paliks aiz tevis nebūs. Jo tu domā ka egoists tai brīdi: "Man grūti, man nav naudas, nevienam mani nevajag"... Ir cilvēki kas palīdz to redzot, jo pat smaidīgākais cilvēks iekša var slēpt lielas sāpes un bailes.  Bailes no dzīves, ko tā nesīs. Nu labi tu centies izdarīt galu vienreiz.... tevi izglābj, bet tu esi muļķis un dari to vēlreiz... Reiz tam augšā apniks tevi glābt un taupīt kam svarīgākam. Tu vienkārši palaidīsi garām daudz brīžus, kurus par naudu nopirkt nevarēs.


Es domāju, ka katram ir plāns šajā dzīvē... plāns, kuru tu vadi un tevi vada. Un ir cilvēki, kas par tevi uztraucas un domā. Bet tu tikai pasmejies par otra cilvēka velmi tev palīdzēt. Tu to novērtē īsu brīdi un aizmirsti par to. Izgāz dusmas un aizmirsti par otru. Atceries tikai tad kad tev pašam ir ļoti labi vai kad atkal esi attapies pie sasistas siles.

Draugiem ir vajadzīga kvalitāte, nevis kvantitāte. Man nevajag daudz draugus... Vajag labus sarunas biedrus, cilvēkus ar kuriem smieties, ar kuriem būt kopā dzīves labajos un sliktajos brīžos. Vajag arī tādus draugus, kas tevi saprot, kad gribi būt viens un kad tomēr izkāpt no šis vientulības, jo otram, kas tevi izmisīgi cenšas sasaukt ir grūtāk nekā tev. Un tajās situācijā palīdz draugs, kas spēj runāt par jebko un novērst domas no negatīvā.

Saprast otru ir laba lieta un vēl iepazīt savus plusus un mīnusus ir labāk. Jo tu zini kāds tu esi, nevis centies otram noliegt to, ka tu tāds neesi. J Tici man pašam sevi saprast ir grūti, tu vari liegties un spirināties tam pretī. Bet tu esi tāds kāds tu esi, kaut garastāvokļa cilvēks, izvēlīgs, emocionāls... Reizēm apstājies un saproti sevi. J

 
Būt vientuļam akmenim okeānā vai tomēr akmenim ar tuvākiem un tālākiem draugiem? 

3 komentāri:

  1. Man ar pirms kāda laika ir bijušas tādas pārdomas - http://ellias-sapni.blogspot.com/2008/10/manas-pardomas.html

    AtbildētDzēst
  2. Jā, arī esmu ar līdzīgām domām mocījies. Tagad, kopš ir ģimene un mazi bērni, kuri paņem tik daudz enerģiju no manis, šādām domām laika vairs neatliek.

    AtbildētDzēst

Nekautrējies atstāt komentāru! :)