Pages

10/27/2014

Piecas lietas

Klīdu pa jaunajiem ierakstiem... Līdz uzdūros ierakstam blogā Mana pasaule rakstam. 

Noteikumi ir pavisam vienkārši vajag uzrakstīt piecas lietas, kas tev nepatīk, kaitina un piecas lietas, kas tev patīk. Sākšu tad ar to, kas man nepatīk:

1. Latvijā novērojama lieta, kad kūst sniegs, līst lietus un uzsalst.. Tad es vienmēr piesmeļu kājas ar ūdeni un sanāk dzīvoties ar slapjām kājām. Un vēl ja nākamajā dienā uzsalst izkusušais sniegs no rīta.. garantēts kritiens man... Es vienkārši uz kājām neturos. Prieks, ka man ir sanācis izvairīties no tā, jo dzīvoju vietā, kur sniegu neesmu redzējusi un termometrs zem 0 vēl nav noslīdējis. Ceru, ka šogad tā arī būs. 
2. Man tracina, kad zupu strebj.... Es vienkārši nevaru izturēt. Priecājos, ka nedzīvoju ar vecākiem, kam ļoti patīk to darīt.. :D 
3. Man reizēm riebjas šejienes laiks. Esmu ieplānojusi brīvdiena, ko darīt un ārā gāž.. Nākas palikt mājās. Labi vismaz nauda pietaupās, bet nu sēdēt mājas.. es to daru visas citas dienas :D 
4. Laikam pašai sev man riebjas, nepatīk tas, ka esmu ļoti greizsirdīga. Vienam ir un man nav... bieži noved pie asarām un sāpošas sirds. Bet es māku priecāties arī par citu laimi. 
5. Asakas... zivju asakas... Es vienkārši nevaru... es vispirms iztīrīšu savu zivs gabaliņu kārtīgi, tad tikai sākšu ēst neskatoties uz to ka kartupeļi jau atdzisuši. 

Kaut kā pirmās četras lietas sanāca ātri, bet pie pēdējas piedomāju.. Bet tad atcerējos... tādēļ laikam ēdu tikai laša fileju... Citas zivis prasa lielas rūpes no manis. :D 
Lietas, kas man patīk

1. Kaķi un suņi... es vienkārši nevaru... ieraugu mīlīgu kaķēnu, kaķi un kucēnu. Man sirds vienkārši ietrīcas. Un tie mīlīgie video... Es varētu stundām ilgi skatīties. 
2. Vasaras lietus. Pēc karstas dienas... kad nolīsts atsvaidzinošs lietus.. pasaule smaržo tik skaisti. 
3. Ziedi, puķes..  es tomēr esmu sieviete un ziedus dievinu. 
4. Latvijas rudens... tās krāsas... tās krāsas... šogad diemžēl rudeni palaidu garām.. bet zinu ka bija skaists. Šeit viss ir zaļš.. 
5. Ziemassvētki... es vienkārši nevaru... mani mīļākie svētki... mūzika, dekorācijas, lampiņas... :) skaisti. 

Tā nu uzrakstīju par sevi kaut ko. Un tagad es izaicinu Tevi... jā Tevi uzrakstīt savas piecas lietas, kas tev patīk, kas nepatīk!

10/15/2014

Cilvēkiem, kurus es mēdzu dēvēt par draugiem

Reizēm tev liekas, ka dzīvei zudusi jēga, ka tā neko nedod. Tu dari labus darbus, bet tas neatmaksājas. Man vienmēr ir licies, ka kāds tur augšā krāj plusiņus par labajiem darbiem un kad pienāk laiks izspēlē tavas dzīves kārtis tā, ka tu esi laimīgākais cilvēks uz pasaules. Šī sajūta ir īslaicīga, jo kā jau cilvēkam tev gribās vairāk un atkal sāc žēloties.

Ir brīži, ka gribi kokā iesiet striķi un pakārties. Nu dari to... kam no tā bus vieglāk? Varbūt tev, bet pārējiem, kas paliks aiz tevis nebūs. Jo tu domā ka egoists tai brīdi: "Man grūti, man nav naudas, nevienam mani nevajag"... Ir cilvēki kas palīdz to redzot, jo pat smaidīgākais cilvēks iekša var slēpt lielas sāpes un bailes.  Bailes no dzīves, ko tā nesīs. Nu labi tu centies izdarīt galu vienreiz.... tevi izglābj, bet tu esi muļķis un dari to vēlreiz... Reiz tam augšā apniks tevi glābt un taupīt kam svarīgākam. Tu vienkārši palaidīsi garām daudz brīžus, kurus par naudu nopirkt nevarēs.